Vaddisznó vadászati lehetőség

A hazánk egyik legértékesebb nagyvadas vadászterületén található Gomba Parasztház személyre szabott vaddisznó vadászati lehetőségekkel várja vendégeit. Éld át Te is ezt a csodálatos, semmihez sem hasonlítható élményt, mely az év bármely szakában felejthetetlen emlékeket ígér. A vadászattal igazán közel kerülhetsz a természethez, miközben átélheted a cserkészés és a hajtás izgalmát. Kedvet kaptál és kipróbálnád az általunk kínált lehetőségeket? Keress minket, foglalj szállást és időpontot még ma!

Vadászat télen-nyáron

A vaddisznószezon januártól decemberig tart, így bármely évszakban ellátogathatsz hozzánk egy kis vadászatra. A téli hajtóvadászat a vaddisznó elejtésének legismertebb és legnépszerűbb módja, ugyanakkor a nyári vagy tavaszi magas- vagy földi leses vadászat is páratlan tapasztalatot jelent kezdő és rutinos vadászoknak egyaránt. Éld át a havas táj lélegzetelállító atmoszféráját, vagy éppen a szikrázó napsütés örömteli hangulatát vadászat közben, a mesés borjádi tájat róva.

Minden, amit a vaddisznóról tudni érdemes

A vaddisznó nemcsak idehaza, de egész Európában az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb csülkösvad. Elsősorban az aljnövényzetben gazdag, nedves talajú, mocsaras vidékeket kedveli, de találkozhatunk velük tűlevelű erdőben éppúgy, mint kiterjedt mezőségeken. Különösen intelligens állatról lévén szó, becserkészéséhez türelemre van szükség, kíváncsi természetét ugyanakkor előnyünkre is fordíthatjuk vadászat során. Ami a vaddisznó méreteit illeti, a hazánkban őshonos állatok átlagos tömege 50 és 190 kg, míg testhosszuk 90 és 200 cm között változik. A vaddisznó éjszakai állat, így sötétedés után válik igazán aktívvá. Mindenevőként tölgy- és bükkmakkot, gyümölcsöket, valamint rovarokat, kisebb emlősöket egyaránt találunk az étlapján.

Mire figyeljünk vaddisznó vadászat közben?

  • Szélirány kiválasztása: A vaddisznó rendkívül jó szaglással rendelkezik, így mind les, mind cserkelés esetében kulcsfontosságú, hogy a vad ne tudjon kiszagolni minket.
  • Megfelelő ruházat: Az erdőben járkálva, vagy megbújva a magaslesen bizony könnyen utolérhet minket a meghűlés, ezért télen mindenképp réteges ruha javasolt. Nyáron jól szellőző, de a növényzet ellen védelmet jelentő felszerelést válasszunk a vadászathoz.
  • Türelem vaddisznót terem: A vadászat nem Forma 1. Akár több órát is várni kell, mire megjelenik a nagyvad. Addig is élvezzük a társaságot és a természet nyújtotta harmóniát.
  • A tökéletes lövés: Vadászat során mindig ügyeljünk arra, hogy a vaddisznót úgy és olyan helyen lőjük meg, hogy a lehető legkevesebb szenvedést okozzuk az állatnak.
  • Csend a lelke mindennek: A vaddisznó kiváló szaglását már említettük. Nos, a hallása is remek, így azonnal lebuktatjuk magunkat a lesen, ha túlságosan nagy zajt csapunk vadászat alatt.

Lehetőségek tárháza Tolna megyében

A vaddisznó mellett természetesen más nagyvad is terítékre kerülhet erdeinkben. Egy pompás dámszarvas vagy éppen egy szélsebes őz elejtése igazi kihívást jelent még a tapasztaltabb vadászoknak is, míg csodás gímszarvasaink páratlan trófeát jelentenek bármely gyűjteménybe. Gyere el hozzánk, tedd próbára rátermettséged idényszerűen vadászható nagyvadjainkkal!

A vadászati lehetőség mellett számos egyéb remek programmal és kikapcsolódási lehetőséggel is várunk Borjádban. A falusi turizmus szinte minden ágában képviseltetjük magunkat, így örömmel látunk például egy disznótoros hétvégére vagy egy kellemes lovaglásra is. A közelben található Gemenci Kisvasút gyermekeknek is hatalmas élményt jelent, míg old timer amerikai sportkocsink remek választás esküvői fotózáshoz, reklámfilmekhez.

Akár a vadászat érdekel, akár családoddal szeretnél kiszakadni a városi dzsungelből, a Gomba Parasztház csak rád vár. Foglalj szállást, és keress minket bizalommal, ha kérdésed van!

 

Hívj most! 06-70-779-7779